Νέα του συλλόγου

Athens Endo Meeting

Athens Endo Meeting

Athens Endo Meeting

Learning from the experts

Πατήστε για Εγγραφή

Χαιρετισμός Προέδρου Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων

Αγαπητοί συνεργάτες,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και της Οργανωτικής Επιτροπής, έχουμε την τιμή και την χαρά να σας προσκαλέσουμε στο Διήμερο Athens Endo Meeting που διοργανώνουμε, Σάββατο και Κυριακή 2 & 3 Δεκεμβρίου 2023, στην Αθήνα.

Η αίθουσα ΣΕΙΡΗΝΕΣ Ι του ξενοδοχείου Golden Age hotel (Μιχαλακοπούλου 57 Αθήνα) όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, εκτός από την ευρυχωρία και τις υποδομές που διαθέτει, παρέχει στους χορηγούς ιδανικές συνθήκες για τη συνεχή προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, καθώς ο εκθεσιακός χώρος βρίσκεται εντός της αίθουσας διδασκαλίας των πρακτικών σεμιναρίων, διασφαλίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο την διαρκή παρουσία σε αυτόν όλων των συμμετεχόντων.

Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι: Athens Endo Meeting: learning from the experts..

Στόχος μας είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων του γενικού οδοντίατρου σε εξειδικευμένα θέματα της Ενδοδοντολογίας, θεωρητικά θέματα της κλινικής άσκησης στην Ενδοδοντολογία, καθώς και η εκπαίδευση και εξοικείωσή του στη χρήση μηχανοκίνητων εργαλείων από έμπειρους και καταξιωμενους εκπαιδευτές. Η Οργανωτική Επιτροπή διαμόρφωσε με ιδιαίτερη επιμέλεια ένα Επιστημονικό πρόγραμμα υψηλότατου επιπέδου με ομιλητές αφ’ ενός Ενδοδοντολόγους μέλη του Συλλόγου μας, γνωστούς στην οδοντιατρική κοινότητα για την κατάρτιση, τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία τους, κι αφ’ ετέρου πανεπιστημιακούς δασκάλους από πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών με πολυετή προσφορά στην κλινική και ερευνητική Ενδοδοντολογία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • ένα θεωρητικό μέρος, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για εξειδικευμένα ενδοδοντολογικά θέματα, καθώς και προκλήσεις της σύγχρονης Ενδοδοντολογίας, μαθαίνοντας τις πιο σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις.
 • πρακτικά σεμινάρια, στα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε 4 διαφορετικά συστήματα μηχανοκινούμενων εργαλείων κατά τη διάρκεια των οποίων η εταιρεία-χορηγός θα έχει τη δυνατότητα να επιδείξει και να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στο σύστημα της αρεσκείας της. Ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει οριστεί σε 40 άτομα, τα οποία θα εκπαιδευτούν και στα 4
  συστήματα μηχανοκίνησης.

Ευελπιστούμε ότι αυτή η επιστημονική μας συνάντηση, με ουσιαστική επιμόρφωση και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων θα συμβάλει στην ενίσχυση της επιστημονικής αυτοπεποίθησης και εξοικείωσης των συμμετεχόντων στη χρήση μηχανοκίνητων εργαλείων με απώτερο στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασθενών τους.

Το γραφείο οργάνωσης συνεδρίων M.K. Premium – Ελένη Μακροκάνη (Ρήγα Φεραίου & Ανδρέα Ζάκου, Christina Center, 1ος όροφος, Γρ. 101, Τ. Θυρίδα: 58256, 3732 Λεμεσός, Κύπρος, Τηλ.:2310 226250, 2310 219407, Fb: Mk-Premium, Email: info@mk-premium.com), στο οποίο έχει ανατεθεί η γραμματειακή υποστήριξη της εκδήλωσης, βρίσκεται στη διάθεση σας, για να σας εξυπηρετήσει σχετικά με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο.

Με ειλικρινείς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.

Δημήτρης Τσάτσας

Διοικητικό Συμβούλιο Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων

Πρόεδρος: Τσάτσας Δημήτρης

Αντιπρόεδρος: Λάμπρου Μαρία

Γεν. Γραμματέας: Καρώνη Χριστίνα

Ταμίας: Κοντογιάννης Ταξιάρχης

Τακτικά Μέλη:

Παλαμιδάκης Φώτιος
Πασσαλίδου Σταματίνα
Τζίμπουλας Νέστωρ

Αναπληρωματικά Μέλη:

Κασάμπαλη Μαρία
Κουρσούμης Αναστάσιος

Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου

Πρόεδρος: Κοντογιάννης Ταξιάρχης

Μέλη:

Καρώνη Χριστίνα
Λάμπρου Μαρία
Τσάτσας Δημήτρης

Πατήστε το αντίστοιχο κουμπί για να δείτε το πρόγραμμα της μέρας

Επιστημονικό Πρόγραμμα

08:30 – 09:00:

Εγγραφές – Χαιρετισμός

1η Συνεδρία

Προεδρεύοντες :

Κ. ΝιαμονήτοςΕλ. Τ. Φαρμάκης

09:00 – 10:30:

Root canal anatomy, a micro-CT and clinical perspective

Ronald Zapata

10:30 – 11:30:

Αντιμετώπιση πολύπλοκων ριζικών συστημάτων στην Ενδοδοντία

Αντώνης Χανιώτης

11:30 – 12:00:

Διάλειμμα – Καφές

2η Συνεδρία

Προεδρεύοντες :

Ε. ΜέλιουΙ. Αποστολίδη

12:00 – 13:30:

Endodontic – Periodontic lesion, diagnosis and management

Ronald Zapata

13:30 – 14:30:

Διάλειμμα – Ελαφρύ Γεύμα

3η Συνεδρία

Προεδρεύοντες :

Π. ΘεοδώρουΦ. Φούρου

14:30 – 15:30:

Διαμόρφωση και εκτέλεση σχεδίου θεραπείας στην Κλινική Ενδοδοντολογία

Αλέξης Χαρίσης

15:30 – 16:30:

Διάγνωση και θεραπεία της εξωτερικής αυχενικής απορρόφησης

Αθηνά – Μαρία Μαυρίδου

16:30 – 17:30:

Ρωγμές : Διάγνωση, διαχείριση και προβληματισμοί

Αντώνης Λαμπρόπουλος

Πατήστε το αντίστοιχο κουμπί για να δείτε το πρόγραμμα της μέρας

Πρακτικά Σεμινάρια (Hands – On)

1ο Πρακτικό

09:30 – 11:00:

 • Επεξεργασία ριζικών σωλήνων και έμφραξη με βιοκεραμικό φύραμα Angelus Bio-C Sealer. Κλινικές κατευθύνσεις και μυστικά επιτυχίας

  Γεώργιος Τσομπανίδης

11:00 – 11:30:

Διάλειμμα – Καφές

2ο Πρακτικό

11:30 – 13:00:

 • ProTaper Ultimate – The Ultimate Endo Solution

  Σωτήριος Μάγκος

3ο Πρακτικό

13:00 – 14:30:

 • Ελάχιστα παρεμβατική μηχανική επεξεργασία ριζικών σωλήνων με το σύστημα MiniKUT EZP (Easy Pass) : Μία νεωτεριστική προσέγγιση

  Ελευθέριος – Τέρρυ Φαρμάκης

14:30 – 15:30:

Διάλειμμα – Ελαφρύ Γεύμα

4ο Πρακτικό

15:30 – 17:00:

 • Σύγχρονη προσέγγιση της τεχνικής crown-down μέσα από το σύστημα E3 azure: back to basics

  Ταξιάρχης Κοντογιάννης

1ο Πρακτικό Σεμινάριο

“Επεξεργασία ριζικών σωλήνων και έμφραξη με βιοκεραμικό φύραμα Angelus Bio-C Sealer. Κλινικές κατευθύνσεις και μυστικά επιτυχίας”

Εκπαιδευτής: Τσομπανίδης Γεώργιος DDS, MSc

Περίληψη

Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες του γενικού οδοντιάτρου για την ασφαλή και προβλέψιμη ολοκλήρωση της ενδοδοντικής θεραπείας στην κλινική πράξη.
Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν ή να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους στην χρήση των τεχνικών προπαρασκευής με μηχανοκίνητα εργαλεία NiTi και στην έμφραξη με τα σύγχρονα βιοκεραμικά φυράματα.

Σκοπός του πρακτικού σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να :

 • Κατανοήσουν τις βασικές αρχές ασφαλούς χημικομηχανικής επεξεργασίας του συστήματος των ριζικών σωλήνων κατά την ενδοδοντική θεραπεία
 • Εξοικειωθούν με το κλινικό πρωτόκολλο χρήσης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχουν οι ρίνες θερμικής επεξεργασίας με ελεγχόμενη μνήμη σχήματος ORODEKA Plex V
 • Εξοικειωθούν με το νέο εξελιγμένο μοτέρ ενδοδοντίας Woodpecker Ai Motor για χρήση με όλα τα μηχανοκίνητα εργαλεία NiTi
 • Κατανοήσουν το σύγχρονο πρωτόκολλο διακλυσμών και ενεργοποίησης των υγρών διακλυσμού με υπερήχους
 • Εκπαιδευθούν στην τεχνική έμφραξης του συστήματος των ριζικών σωλήνων με το βιοκεραμικό φύραμα Angelus Bio C Sealer

Επίσης θα συζητηθούν κλινικά περιστατικά και χρήσιμα tips για την αντιμετώπιση προβλημάτων κατά την ενδοδοντική θεραπεία.
Η πρακτική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε ακρυλικά δόντια που προσομοιάζουν το σύστημα των ριζικών σωλήνων.

Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους εξαχθέντα φυσικά δόντια στα οποία θα έχει προηγηθεί απαραίτητα διάνοιξη του μυλικού θαλάμου και εύρεση των στομίων των ριζικών σωλήνων, με σκοπό την ρεαλιστικότερη εξάσκηση.

2ο Πρακτικό Σεμινάριο

“ProTaper Ultimate – The Ultimate Endo Solution”

Εκπαιδευτής: Μάγκος Σωτήριος DDS, MSc

Περίληψη

Η επιτυχία της ενδοδοντικής θεραπείας εξαρτάται άμεσα από την αποτελεσματική χημικομηχανική επεξεργασία και ερμητική έμφραξη του συστήματος των ριζικών σωλήνων. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται στο ελάχιστο η πιθανότητα να παραμείνουν ή να εγκατασταθούν στο σύστημα το ριζικών σωλήνων μικροοργανισμοί που θα προκαλέσουν βλάβη των περιακρορριζικών ιστών. Μία νέα φιλοσοφία στην μορφοποίηση των ριζικών σωλήνων, με νέας γενιάς εργαλεία νικελίου τιτανίου, gold και blue wire, σε συνδυασμό με τις τεχνικές ελάχιστης παρέμβασης στην ενδοδοντία απλοποιούν τη διαδικασία και την αντιμετώπιση ανατομικών ιδιαιτεροτήτων όπως στενών και κεκαμμένων ριζικών σωλήνων. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τα νέας γενιάς εργαλεία ProTaper Ultimate που συνδυάζουν απλό πρωτόκολλο κλινικής χρήσης, μεταβλητή κωνικότητα αλλά με διατήρηση μεγάλης ποσότητας περί αυχενικής οδοντίνης και διαφορετικό μέταλλο κατασκευής ανάλογα με το στάδιο παρασκευής των ριζικών σωλήνων ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κατά την επεξεργασία.

3ο Πρακτικό Σεμινάριο

“Ελάχιστα παρεμβατική μηχανική επεξεργασία ριζικών σωλήνων με το σύστημα MiniKUT EZP (Easy Pass) : Μία νεωτεριστική προσέγγιση”

Εκπαιδευτής: Επικ. Καθ. Φαρμάκης Ελευθέριος – Τέρρυ DDS, MSc, PhD

Περίληψη

Ήδη από το 2005, είχε γίνει κατανοητό πως οι μεγαλύτερες σε εύρος επεξεργασίες δεν καθαρίζουν καλύτερα τους ριζικούς σωλήνες – αντιθέτως αδυνατίζουν αναίτια το δόντι. Έκτοτε, η έρευνα τα επόμενα χρόνια προσανατολίστηκε και σε σχεδιασμό εργαλείων με λιγότερο επιθετικό χαρακτήρα. Πολύ πρόσφατα, ο παγκοσμίου φήμης Stephen Buchanan (ο εφευρέτης του System-B μεταξύ των άλλων), σχεδίασε μια νέα σειρά μηχανοκινούμενων ρινών με κωνικότητα μόλις 3 και 5%, μη επιθετικού κοπτικού άκρου, και διαφορετικού αριθμού σπειρών ανά εργαλείο. Ο σχεδιασμός αυτής της σειράς εργαλείων αποσκοπεί στην ασφαλή μορφολογική διεύρυνση και καθαρισμό των ριζικών σωλήνων, με ελάχιστη αφαίρεση οδοντίνης, διατηρώντας ταυτόχρονα το αρχικό σχήμα του. Το σύστημα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

4ο Πρακτικό Σεμινάριο

“Σύγχρονη προσέγγιση της τεχνικής crown-down μέσα από το σύστημα E3 azure: back to basics”

Εκπαιδευτής: Κοντογιάννης Ταξιάρχης DDS, MSc

Περίληψη

Η τεχνική crown-down έχει εδώ και πολλά χρόνια καθιερωθεί ως μια εκ των ακρογωνιαίων λίθων της σωστής, προβλέψιμης & ολοκληρωμένης χημικομηχανικής επεξεργασίας των ριζικών σωλήνων. Παρά το γεγονός πως στην κλινική πράξη το πρωτόκολλό της είναι δυνατό να παραλλαχθεί ανάλογα με το εκάστοτε περιστατικό, η βασική της αρχή παραμένει η ίδια εδώ και δεκαετίες: βαθμιαία προσέγγιση από το στόμιο ως το πέρας του σωλήνα με ελαττούμενου μεγέθους & κωνικότητας εργαλεία. Την εδώ και πολλά χρόνια τεκμηριωμένη αυτή βάση έρχεται να εφαρμόσει, απαρέγκλιτα, στην πράξη ένα σύγχρονο περιστρεφόμενο σύστημα, το E3 Azure. Το σύστημα αυτό παρέχει τη δυνατότητα διεύρυνσης του ριζικού σωλήνα εφαρμόζοντας αδιαπραγμάτευτα την παραδοσιακή crown-down τεχνική εκμεταλλευόμενο τις νέες δυνατότητες στη μεταλλουργία των κραμάτων των εργαλείων. Παρέχει πολλές διαφορετικές κωνικότητες και μεγέθη ανάλογα το περιστατικό, εργαλεία για τη δημιουργία glide path για αποτελεσματικότερη διεύρυνση, και με δυνατότητα πρόκαμψης όλων των εργαλείων. Στο πρακτικό σεμινάριο θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα μεταλλουργικά, τεχνικά και κλινικά χαρακτηριστικά των εργαλείων, η βιβλιογραφική τεκμηρίωση και οι εφαρμογές του συστήματος. Θα δοθεί επίσης δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξασκηθούν πρακτικά με παρεχόμενα εργαλεία από την εταιρεία.

Ευρετήριο Ομιλητών

Dr. Ronald Ordinola ZapataAss. Prof. at Endodontic Division, University of Minnesota School of Dentistry in Minneapolis U.S.

Dr. Ronald Ordinola Zapata is an Associate Professor at the Endodontic Division, University of Minnesota School of Dentistry in Minneapolis U.S.

Dr. Zapata academic background includes an Endodontic residency program at the IB Bender Endodontic Division, Albert Einstein Medical Center in Philadelphia, a 2-year Advance Education in General Dentistry at Larkin Community Hospital in Miami, a MS and PhD degree at the University of São Paulo in Brazil, and a Certificate in Clinical Research at the School of Public Health, University of Minnesota.

In his academic career, Dr. Zapata has published more than 100 scientific papers in peer-reviewed journals and lectured internationally in more than 10 countries.

Dr. Zapata is a Diplomate of the American Board of Endodontics, serves as Associate Editor of the International Endodontic Journal (UK) and is member of the Scientific Advisory Board of the Journal of Endodontics (USA).

Κοντογιάννης Ταξιάρχης DDS, MScΧειρουργός Οδοντίατρος – Ενδοδοντολόγος, Ειδικευθείς στην Ενδοδοντολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Ε.Κ.Π.Α.

Ο Ταξιάρχης Γ. Κοντογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε υπότροφος του κληροδοτήματος Α. Παπαδάκη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2018 ολοκλήρωσε το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης στην Ενδοδοντία της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη χρονική περίοδο 2018-19 αποτέλεσε μέλος του τμήματος Ενδοδοντίας του Οδοντιατρείου Φρουραρχείου Αθηνών (ΟΦΑ).

Από το 2019 ως σήμερα παραμένει ως συνεργάτης του Εργαστηρίου Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ταυτόχρονα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο αποκλειστικής ενασχόλησης με την Ενδοδοντολογία.

Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με ερευνητικές εργασίες, ενώ έχει συμμετάσχει στη δημοσίευση ερευνητικών εργασιών σε Ελληνικά κι διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει διατελέσει, κατόπιν προσκλήσεως, κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Λαμπρόπουλος Αντώνης DDSΧειρουργός Οδοντίατρος – Ενδοδοντολόγος, Ειδικευθείς στο Πανεπιστήμιο Tufts, ΗΠΑ

Ο Αντώνης Λαμπρόπουλος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999. Το 2002 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ενδοδοντολογίας του Πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ όπου και διατηρεί τον τίτλο “Visiting Assistant Clinical Professor”.

Αποτέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος “Cytokine Biology” του ερευνητικού κέντρου “Forsyth Institute” και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα εξειδικευμένο στην Eνδοδοντολογία.

Μάγκος Σωτήριος DDS, MScΧειρουργός Οδοντίατρος – Ενδοδοντολόγος, Ειδικευθείς στην Ενδοδοντολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Ε.Κ.Π.Α.

Ο Σωτήριος Μάγκος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996. Το 2000 ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα έλαβε πτυχίο Master στη Βιολογία Στόματος στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Από τότε και μέχρι σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της προπτυχιακής και μεταπτυχιακής Κλινικής Ενδοδοντίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει προσκεκλημένος ομιλιτής σε περισσότερα από 100 συνέδρια και ημερίδες και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εκπαίδευση των οδοντιάτρων πάνω στις νέες τεχνολογίες και το μικροσκόπιο. Είναι πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαικής Ενδοδοντικής Εταιρείας και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα εξειδικευμένο στην Ενδοδοντολογία και τη μικροχειρουργική. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής DentsplySirona.

Μαυρίδου Αθηνά – Μαρία DDS, MSc, PhDΕπίκουρη Καθηγήτρια Ενδοδοντολογίας ΕΚΠΑ

Η Αθηνά – Μαρία Μαυρίδου αποφοίτησε το 2004 από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2008 απέκτησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ενδοδοντία στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης (Βέλγιο).

Από το 2010 έως το 2021 ήταν διδακτορική και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Leuven (Βέλγιο), διεξάγοντας έρευνα με θέμα την εξωτερική αυχενική απορρόφηση. Παράλληλα, εργαζόταν και ως ενδοδοντολόγος στην εξειδικευμένη κλινική Proclin Rotterdam στην Ολλανδία. Από το 2021 έως το 2023 ήταν επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης (Βέλγιο).

Η Αθηνά – Μαρία έχει λάβει τα ακόλουθα βραβεία για τις δημοσιεύσεις της στον τομέα της Εξωτερικής Απορρόφησης Αυχενικής Ρίζας από το JOE: Βραβείο Καλύτερης Κλινικής Έρευνας (2017) και Βραβείο Horonable Mention (2018).

Τέλος, από το 2022 είναι επίκουρη καθηγήτρια Ενδοδοντίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται στην ιδιωτική της κλινική EndoToday στη Ρόδο.

Τσομπανίδης Γεώργιος DDS, MScΧειρουργός Οδοντίατρος – Ενδοδοντολόγος, Ειδικευθείς στην Ενδοδοντολογία στο Α.Π.Θ.

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 1997. Μετεκπαιδεύτηκε στην Οδοντοφατνιακή Χειρουργική στη Γναθοχειρουργική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ το 1998. Απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία με βαθμό «Άριστα» από την Οδοντιατρική Σχολή Α.Π.Θ. το 2010.

Η διπλωματική του εργασία έχει τίτλο «Ο ρόλος της κωνικής δέσμης υπολογιστικής τομογραφίας (CBCT) στη διαφοροδιάγνωση ενδοδοντικών περιστατικών και στην επιλογή του σχεδίου θεραπείας».

Υπηρετεί με το βαθμό του Γενικού Αρχίατρου ως Τμηματάρχης του Τμήματος Ενδοδοντίας Οδοντιατρείου Φρουράς Θεσσαλονίκης/424 ΓΣΝΕ και διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο με αποκλειστική άσκηση Ενδοδοντίας στη Θεσσαλονίκη.

Έχει εκλεγεί :

 • Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας
 • Τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων
 • Certified Member European Society of Endodontology
 • International Member American Association of Endodontists

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συνεχείς συμμετοχές ως ομιλητής σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ως εκπαιδευτής σε πρακτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Του έχουν απονεμηθεί δύο «Εύφημοι μνείες» για τις υπηρεσίες του στο Υγειονομικό Σώμα του Στρατού Ξηράς.

Φαρμάκης Ελευθέριος – Τέρρυ DDS, MSc, PhDΕπίκουρος Καθηγητής Ενδοδοντολογίας ΕΚΠΑ

Γεννήθηκε στον Καναδά, εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 1991(Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Το 1993 ολοκληρώνει τη διετή Μεταπτυχιακή του εξειδίκευση (Master) στη Βιολογία Στόματος και την κλινική εξειδίκευση του στην Ενδοδοντία και το 2005 ορκίζεται Διδάκτορας, στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Το 2009 ορκίζεται Λέκτορας στο Εργαστήριο της Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2014 εκλέγεται Επίκουρος Καθηγητής.

Είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων εταιριών, με σειρά δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων στο αντικείμενο του, καθώς και κριτής σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Πρόσφατα εκλέχθηκε Πρόεδρος Της Ελληνικής Εταιρίας Στοματικών Εφαρμογών Laser (Hellenic Society of Oral Laser Applications – HELSOLA).

Χανιώτης Αντώνης DDS, MScΧειρουργός Οδοντίατρος – Ενδοδοντολόγος, Ειδικευθείς στην Ενδοδοντολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Ε.Κ.Π.Α.

Ο Χανιώτης Αντώνης είναι απόφοιτος της οδοντιατρικής σχολής Αθηνών (1998). Το 2003 ολοκλήρωσε με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα εξειδίκευσης στην ενδοδοντία της οδοντιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2003 και έπειτα διατηρεί ιατρείο εξειδικευμένο στην μικροσκοπική ενδοδοντία.

Τα τελευταία δέκα χρόνια διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο. Το 2012 τιμήθηκε με την θέση του επισκέπτη καθηγητή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ενδοδοντίας του πανεπιστημίου του Warwick, Warwick Dentistry, The University of Warwick, UK.

Έχει διατελέσει προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια σε όλο τον κόσμο και το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Περιστατικά του έχουν δημοσιευτεί σε Διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά συγγράμματα.

Διατελεί εισηγητής σε εξειδικευμένα θέματα ενδοδοντίας σe διεθνείς πλατφόρμες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην οδοντιατρική.

Είναι μέλος του συλλόγου Ελλήνων Eνδοδοντολόγων, Country representative at the European Society of Endodontology, certified member of the European society of Endodontology (ESE), Reviewer για το International Endodontic Journal, board member of Αcademy of Microscope Enhanced Dentistry (AMED) and certified international member of the American Association of Endodontics (AAE).

Χαρίσης Αλέξης DDSΧειρουργός Οδοντίατρος – Ενδοδοντολόγος, Ειδικευθείς στην Ενδοδοντολογία στο Πανεπιστήμιο Henry M. Goldman School of Dental Medicine, Βοστώνη

Ο Αλέξης Χαρίσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Αθηνών – Ευγένιος Ντελακρουά και στη συνέχεια εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 2000. Το 2002 αποφοίτησε από το Henry M. Goldman School of Dental Medicine του Boston University με την εξειδίκευση του Ενδοδοντολόγου.

Από το 2002 είναι ενεργό μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Ενδοδοντολόγων και από το 2006 έγινε Τακτικός Εταίρος της Εταιρείας Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης. Eίναι επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Συλλόγου Ελλήνων
Ενδοδοντολόγων. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα και μέχρι το 2008 ανέλαβε χρέη Επιμελητή στο Οδοντιατρικό και Γναθοχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Από το 2005 διατηρεί το Εξειδικευμένο Ιατρείο του στο κέντρο των Αθηνών, όπου ασκεί αποκλειστικά την ειδικότητα της Ενδοδοντολογίας.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και προσκεκλημένος ομιλητής σε Οδοντιατρικά Συνέδρια ανά την Ελλάδα. Ασχολείται με την εκπαίδευση των Οδοντιάτρων συμμετέχοντας σε Προγράμματα Συνεχούς Επιμόρφωσης, πρακτικά σεμινάρια, διαδικτυακά σεμινάρια και ζωντανές επιδείξεις κλινικών περιστατικών.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων, ευχαριστούν θερμά τις παρακάτω εταιρείες για την ουσιαστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση του Σεμιναρίου.

Χορηγοί Σεμιναρίου

Επισημάνσεις

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις αναγραφόμενες παρακάτω πληροφορίες και οδηγίες πριν προχωρήσετε στην Εγγραφή σας.

Εγγραφές

Οι ενδιαφερόμενοι θα εγγράφονται συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής πραγματοποιείται ΜΟΝΟ με την καταβολή του κόστους εγγραφής και με επισύναψη του αποδεικτικού εξόφλησης κατά την διάρκεια υποβολής.

Κόστη Εγγραφών Συνεδρίου Επιστημονικού Προγράμματος

Εγγραφές ως και 19/11/2023

Κατηγορία Κόστος
Μέλοι Συλλόγου 80€
Μη Μέλοι 100€

Εγγραφές μετά τις 19/11/2023

Κατηγορία Κόστος
Μέλοι Συλλόγου 100€
Μη Μέλοι 120€

Κόστη Εγγραφών Συνεδρίου Επιστημονικού Προγράμματος & Πρακτικών Σεμιναρίων

Εγγραφές ως και 19/11/2023

Κατηγορία Κόστος
Μέλοι Συλλόγου 120€
Μη Μέλοι 150€

Εγγραφές μετά τις 19/11/2023

Κατηγορία Κόστος
Μέλοι Συλλόγου 150€
Μη Μέλοι 180€

*Απαραίτητη προϋπόθεση η αποστολή/επισύναψη φοιτητικής ταυτότητας

Αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή της εγγραφής σας θα λάβετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει αυτόματο μήνυμα που θα επιβεβαιώνει την ορθή υποβολή της.
Σε περίπτωση που ΔΕΝ λάβετε το επιβεβαιωτικό email (αμέσως μετά την υποβολή), η εγγραφή σας δεν υποβλήθηκε επιτυχώς και θα πρέπει να υποβάλλετε εκ νέου τη Φόρμα Εγγραφής ή να επικοινωνήσετε με την κ. Αντιγόνη Δανιηλίδου (2310 – 226250 και 2310 – 219407, conference1@mk-premium.com) προς επίλυση του θέματος.

Σημείωση:
H εγγραφή σας δεν θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον δεν έχετε αποστείλει το συνοδευτικό αποδεικτικό εξόφλησης.

Τρόποι Πληρωμής

Α. Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Τράπεζα: Bang of Cyprus

IBAN: CY16 0020 0195 0000 3570 3773 3526

Swift Code: BCYPCY2NXXX

Δικαιούχος: MK PREMIUM CONGRESS AND SOCIAL EVENTS SOLUTIONS LTD

Χώρα: Κύπρος

Παρακαλούμε κατά τη κατάθεση μην παραλείψετε να αναφέρετε:

 • το όνομα του συμμετέχοντα
 • την αιτιολογία πληρωμής (ENDO2023)

**Οι χρεώσεις τραπέζης επιβαρύνουν τον καταθέτη

Β. Με πιστωτική κάρτα – χρεωστική κάρτα (mastercard, visa)

**Στην πληρωμή με Paypal υπάρχει έξτρα επιβάρυνση 3,5%

Πολιτική Ακυρώσεων

Για γραπτές ακυρώσεις εγγραφής που θα υποβληθούν στη γραμματεία:

 • Για εγγραφές που θα ακυρωθούν έως 19/11/2023 ισχύουν 50% ακυρωτικά
 • Για εγγραφές που θα ακυρωθούν μετά τις 19/11/2023 ισχύουν 100% ακυρωτικά
 • Αντικατάσταση ονόματος γίνεται δεκτή χωρίς χρέωση μέχρι 20/11/2023
 • Δεν θα υπάρχει δυνατότητα να γίνει καμία αντικατάσταση ή αλλαγή μετά από τις 20/11/2023

Ακυρώσεις τηλεφωνικά δεν θα γίνονται αποδεκτές. Σε περίπτωση ακύρωσης, η επιστροφή των χρημάτων θα πραγματοποιείται έως 30 ημέρες μετά το πέρας του Συνεδρίου.

Οργάνωση Συνεδρίου

Σύλλογος Ελλήνων Ενδοδοντολόγων

Τόπος Διεξαγωγής Συνεδρίου

Golden Age Hotel (αίθουσα Σειρήνες Ι), Μιχαλακοπούλου 57 Αθήνα

Ημερομηνία Διεξαγωγής

Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Γλώσσα

Η γλώσσα του Συνεδρίου θα είναι Ελληνική και Αγγλική

Πιστοποιητικά Συμμετοχής

Τα πιστοποιητικά συμμετοχής θα σταλούν στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση μετά το πέρας του Συνεδρίου

Μοριοδότηση

Το Συνέδριο μοριοδοτείται από το Ινστιτούτο Επιστημονικών Θεμάτων (ΙΕΘΕ) της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.) ως εξής:

 • 7 Μ.Ε.Ε.Ο. για την παρακολούθηση του Επιστημονικού Προγράμματος
 • 2,25 Μ.Ε.Ε.Ο. για κάθε πρακτικό σεμινάριο

Τα μόρια θα πιστωθούν στην μερίδα του κάθε συναδέλφου με μέριμνα των διοργανωτών.

Έκθεση

Κατά την διάρκεια του Σεμιναρίου θα λειτουργεί έκθεση οδοντιατρικών προϊόντων και εξοπλισμού για την ενημέρωση των συμμετεχόντων.

Γραμματεία Οργάνωσης – Πληροφορίες – Εγγραφές

Premium / Congress & Social Events Solutions

Ρήγα Φεραίου & Ανδρέα Ζάκου,
Christina Center, 1ος όροφος, Γρ. 101,
Τ. Θυρίδα: 58256
3732 Λεμεσός Κύπρος

Τηλ.: 2310 – 226250 / 2310 – 239407

E – mail: info@mk-premium.com

Facebook : Mk-Premium

Website : www.mk-premium.com

Δημοσιεύθηκε στα: Συνέδρια - Webinars

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

Όταν επισκέπτεστε κάποιον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκεύσει ή να ανακτήσει πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή cookie. Ελέγξτε τις προσωπικές σας υπηρεσίες cookie εδώ.


Αυτά τα cookies μας επιτρέπουν να ελέγχουμε ποιά cookies έχετε αποδεχτεί.
 • wordpress_gdpr_allowed_services
 • wordpress_gdpr_cookies_declined
 • wp-settings-1
 • wp-settings-2

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες